brustna hjärtans höst

tänker att alla löv som faller representerar vartenda septemberhjärta som gått i kras den här hösten. snart är marken fylld av tunna löv som snart ska blåsas iväg av vindar längs med gruset på gatorna och längs trottoarskanterna. det här är brustna hjärtans höst. jag snurrar den tunna jordgloben flera varv tills min arm gör ont. önskar att någon kunde snurra min jord lika lätt. önskar att min värld inte var alls lika ömtålig som den plastiga modellen som snurras så mycket lättare.

(ps. tack för alla fina kommentarer. får dock många anonyma. (fina kommentarer dock, så de uppskattas) men vilka är ni? snälla, berätta för mig. jag vill kunna tacka er personligen och inte genom ett blogginlägg)(redigering: jag)

autumn cold

dimman var tjock och andetagen värmde upp septemberluften. förväntan låg i luften, och jag tömde lungorna på den kalla luften. inhale/exhale. det var grått ute och löven var och är det enda som färgsätter den här staden vid den här tiden på året. det gör ont när hjärtat slår och när regnet slår på samma sätt. det regnar utanför, det regnar inuti. molnen kväver mig. ekande, skärande ljudexplosion innanför huden. bakom revbenen.


(ps. funderar på att sluta blogga. ingen inspiration)


tiden går, om hundra år är du stjärndamm, min vän

ligger vaken om nätterna men drömmer ändå. drömmer om ryggtavlan och varenda kota i hans ryggrad. borde släppa taget om varenda dröm jag har haft om honom. antecknar samma saker i den svarta anteckningsboken. samma tonårstankar som snurrar i min skalle. det står ord som: hjärtslag och puls. sen står det stjärnor. jag önskar att universum var mitt. varenda stjärna min egendom. vill aldrig komma i obalans och fortsätta följa med i min omloppsbana. (ändå kommer jag i obalans varenda gång han möter min blick. då blir min värld en aning större)jag trodde aldrig jag skulle stanna så länge

sjuttonde september: gick i samma regniga kvarter som jag är van vid. sparkade lika färgglada löv som förra året vid den här tiden. samma gråa himmel ovanför mig. samma gator som jag gått på så många gånger nu. lyssnade på när håkan som sjöng om kärlek och om göteborgregn fyllde mina hörselgångar. undrade om kärlek faktiskt är som sångerna man hör.

artonde september: vaknade av att solens första strålar som delade sig mellan persiennerna stack i mina ögon. nästan brände sig under den tunna huden; ögonlocken. önskade mig minusgrader, ishjärtan, kyla, och sammanflätade fingrar. (och jag håller din hand för hårt)svar

boris äggskalle: gillar du bönor?

svar: haha nej det gör jag inte, dessan. knäppis.

belle: jo. kanske. undrar jag vilken kentskiva du tycker bäst om. & varför. & vilken är favoritlåten? &. ja. varför. puss.

svar: isola eller hagnesta hill. varför: för att 747 är med på isola och för att berg och dalvana är med på hagnesta hill. de två låtarna är mina favoriter. men även kevlarsjäl, eftersom den var bland de första låtarna jag hörde med kent. puss.Hanna: 1) Vilket band är ditt favoritband? 2) Favoritartist? 3) Favoritbok? 4) Vad är det finaste minnet du har??

svar: a) kent, eller broder daniel
b) håkan hellström & lars winnerbäck
c) broder daniel - when we were winning (jättefin bok, jag sträckläste)
d) alla konserter. åh. älskar konserter. eller när jag och jasmin smög ut mitt i natten och la oss på asfalten och sjöng falskt till håkan hellström. plus att himlen var helt full av stjärnor.josefin mandarin: beskriv din drömprins? och vad vill du bli när du blir stor?

svar: min drömprins ska ha samma musiksmak och vara indiepopare haha. fast det finns alldeles för lite indiepoparpojkar i min stad!!! och: jag skulle vilja bli en sån som fotograferar brottsplatser. fast jag spyr nästan när jag ser blod och sånt. så ne.

JOSEFI: Varför är jag så bäst? Önskar inte du att du vore jag? Om du vore en häst för en dag, vad skulle du göra då? Gillar du dill? c:

svar: a) det är du inte lilla du
b) endast för att jag vill bo i skåne
c) då skulle jag gnägga
d) ja, jag gillar dill

julia skywalker: hej och hej fina du om du måste välja världens finaste pojke&flicka (kändisar.) VILKA ÄR DESSA? (dålig fråga)

svar: pojke: förmodligen jocke berg eller håkan hehe........ ELLER JUSTIN BIEBER. ne skoja
flicka: ojojoj vet inte. om du vore känd, julia, så jaaa där har vi det!

Jasmin: fina bilder. vilket sätt vill du dö på (om du fick välja?)

svar: tack hjärtat. då skulle jag vilja dö i din närhet, bästa vän.


Hanna: om ditt liv var en film, vilken film skulle det vara då?

svar: någon kärleksfilm, för det känns det som om jag behöver just nu.

Sofia: Vilken är din absoluta favoritfilm?

svar: the notebook är väldigt väldigt fin. eller broder daniel forever. åh.L a r a ~ Just me again. ^^: Och du fotar med en? :D

svar: jag fotar med sony dslr alpha 200.

river en vacker dröm/saknade te havs

nu är det en månad och en dag kvar tills jag ska på håkan hellströms skivsignering. trettioen dagar, och sju timmar. jag som hade lovat att mitt hjärta inte skulle slå några extra slagen hösten '10. men hösthjärtat kommer slå mer än någonsin för livräddaren.

(nu kör vi frågestund. jag lovar att svara ärligt om inte frågan är allt för personlig. fråga allt som ni vill veta om mig.)

här får ni en spellista när höstmörkret tränger sig på allt för fort: river en vacker dröm/hösten 2010
älskling, jag vet hur det känns när broar till tryggheten bränns

låter tankar byta banor och låter hösthjärtat slå och slå och slå. det är nu det är höst, det är nu ett nytt kapitel börjar och det är nu jag ska ta tag i mitt liv. det är den här tiden på året då jag aldrig ska låta hjärtat stanna för några sekunder eller inte ens skippa några slag. hjärtslag i takt till musiken och jag låter öronen fyllas med ljudet från min hjälte. han är liv. mitt liv. samtidigt låter jag höstluften fylla mina lungor och låter höstregnet falla på mina kinder. trycker halsduken närmare mot min hals och önskar att du var samma närhet.

(att regndroppar faller som tårarna gör, rår inte stjärnorna för)
for all my life I've been waiting for something lasting

030910: jag och mitt kenthjärta låg vakna hela natten och pratade om allt möjligt. vi låg i sängen med massor filtar och kuddar. vi pratade om det mesta mellan himmel och jord. fast mest om kärlek. vi sjöng utan dina andetag och jag tänkte på att jag aldrig vill lämna henne. det ska jag inte heller. mitt hjärta, min bästa vän.
VAD VORE JAG UTAN DINA ANDETAG?
060910: jag låg och tänkte på honom. som jag alltid gör när jag inte kan sova. när en natt känns för ensam. ibland önskar jag att min hjärna var lika inställd på att glömma honom som hjärtat är. jag kommer ihåg hur hans hår nästan lyste i skenet av gatulampan som gjorde våra skuggor större. och jag minns hur vi brukade prata om allting. fastän han inte gillade att vara djup. han var stormen, han blåste liv i mig. precis som höstvindarna borde göra vid det här laget. fast det vet ni ju redan, det har jag ju sagt flera gånger nu.
här är tystnaden som skär, här är saknaden som lär

det var december och mitt vinterhjärta var så skört och iskallt. det slog ganska svaga slag men det slog ändå för honom. jag minns hur mycket jag ville bort från den här staden. jag ville iväg till någon plats som jag inte visste någonting om. jag ville iväg med honom för att upptäcka världens alla hörn. nu är det höst. nästan ett år har gått och jag är bortglömd. kanske täckte tiden våra minnen med året som gick, precis som snön då täckte gatorna. mitt hjärta slår hårdare slag nu och är inte alls lika skört. slagen slår inte för honom längre. jag har lärt mig att fylla upp tomrummen som han lämnade kvar. jag har även lärt mig att inte låta någon komma för nära.

(och jag minns dig när jag vaknar, som pilar mot min kropp. och jag minns dig innan sömnen tar mig, som tistlar i mitt bröst. och jag hoppas att du inte har det bra, jag vill att du ligger vaken som jag)
(ni får jättegärna tipsa mig om fin musik)

RSS 2.0