270610 /LOVE ME HATE ME, YOU CAN NEVER BREAK ME:

känslan av att luften gör ont när den tar sig genom lungorna och sedan ut i blodomloppet för att nästan försvinna helt. den känslan känner nog vi alla. det kanske man vill känna, för att veta att man är vid liv, och fortfarande kan kämpa för att vinna kriget eller krigen. kämpa för att få det man strävar efter. seger, antar jag.

och jag önskar jag kunde ge er lika fina ord och lika fina formuleringar som ni ger mig. återigen: tack. det kan väl ändå inte sägas allt för många gånger.


23:01:

idag träffade jag ju som sagt jasmin. åh viken bra dag. jasmin ska även följa med mig till landet i helgen, och måndag till fredag blir jag borta. dålig uppdatering kan jag lova er då. men hur som helst, så kan en dag med jasmin se ut såhär:
(bevis på att jag börjar få massor av fräknar. hehe)

jag älskar dig bästa jasmin.

en midsommarnattsdröm:

daterat den tjugofemte juni:

vi var på väg till något vi knappt visste någonting om. vi åkte förbi X antal röda hus med vita knutar, och förbi stora öppna ängar fulla med havre. däckens gummi färdades nästan helt ljudlöst över asfalten, och vinden var väl det enda som hördes där utifrån. det kanske är så juni låter. sextio två minuter senare var vi framme vid vårat mål, och sen dansade vi runt midsommarstången med en krans av blommor och björkris runt huvudet. senare den kvällen badade jag med lina i solnedgången under en molnfri och klar himmel.
jag somnade under en natthimmel full av stjärnor som jag hade önskat.

daterat den tjugosjätte juni:

vi var återigen ute på vägarna, och den här gången hemåt. samma väg, samma hus med röda knutar, samma ängar, under samma himmel. nu är jag hemma och jag lever. snart ska jag bege mig för att träffa jasmin. vi hörs.notera: alla bilder är oredigerade. kändes inte att jag hade orken/lusten till att redigera. (solnedgångar är fina utan redigeringar)


skisser för sommaren:

imorgon är det midsommar. jag ska spendera den natten under himlen full av nyvakna frusna stjärnor. (stjärnornas vassa kanter sticker hål på våran atmosfär) jag ska påminna mig själv återigen att det är tjugofyra dagar in i juni, och sitta i gräset och se på när solen färgar himlen orange, rosa, gul. jag ska plocka blommor, och sen ska jag även möta alltihopa barfota. det är iallafall hur jag vill att min midsommar ska se ut. jag hoppas ni får den bästa natten eller kvällen på länge, det förtjänar kära ni.

hundra tusen ögon stirrar på oss, ingen ser. hundra tusen röster skriker efter någonting mer.har drömt om blå himmel, nya vyer och sevärdheter för mina ögon.
upptäckten av det okända, jag vill komma bort, känna solen mot min hud. att känna solskenet verkligen sjunka in.

jag har aldrig sett någon så uppsnärjd i det blå:

stjärnornas vassa kanter sticker hål i våran atmosfär, ingenting kan rädda oss nu.

igår var fint. jag plockade blommor vid vattnet, och det är en av anledningarna till att jag älskarsommaren. fler anledningar är väl: ljusa nätter, solstrålar som sticker en i ögonen, och får ens hår att verka guldigt. det nästan brann bakom molnen på grund av solnedgången, och jag såg på när svalor cirkulerade högt ovanför tegeltak asfalt trädtoppar. jag har aldrig sett någon så uppsnärjd i det blå.

nu dricker jag te som alltid och ska snart skydda mig mot världen för en stund under täcket, som jag alltid gör när jag inte orkar med någonting annat alls.


210610 /LIKE DYLAN IN THE MOVIES:

har suttit och mixtrat ihop en spellista som jag får kalla för UNDERNEATH AND UNEXPLORED. mest för att få tiden att gå snabbare, och få den här junimåndagen att verka en aning bättre. ville mest återigen tacka för de fina kommentarerna jag får nu för tiden. de uppskattas verkligen. men dock får jag anonyma kommentarer med. de är snälla, men jag vill kunna tacka er personligen istället för på det här sättet. avslöja er, kära ni. ville bara säga det. lyssna mer än gärna på spotifylistan, och tipsa mig gärna om bra musik som ni gillar. puss.


200610 /VI SATT PÅ GRÄSET SOM VÄXTE I TAKT MED HIMLEN:

träffade jasmin idag. vi gungade under klarblå himmel, sjöng falskt till kent (vi nästan förstörde deras låtar), låg i gräset och fotade, pratade om allt mellan himmel och jord, och påminde varandra om att det var sommar. sommarlov. jag mår alltid så himla bra med jasmin. sedan cyklade jag hem i solnedgång.

200610/ GE MIG EN NY DROG SOM TAR MIG NÅGONSTANS:

och idag är det exakt tio dagar kvar. tio dagar, och sen så kommer nya textrader nya toner nya melodier av kent. åh jag kan knappt bärga mig, känns som om allting exploderar inom mig. eller hela jag egentligen. under och utanför. finafina kent, kommer även de nya låtarna få mig att gå sönder helt och hållet? kommer de få mig, och tusentals andra att tappa andan, igen igen och igen? ni får varenda andetag hjärtslag pulsslag att verka lättare.

jag kan höra musiken du gav mig inatt, så här lät det medan ångesten kom ikapp. jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster ibland blir jag så störd av tystnaden här. jag tänker på dig, jag tänker på dig ibland.19 JUNI 2010:KAN DU SE MIG FALLA ISÄR SÅDÄR KONSTNÄRLIGT SOM BARA ORD KAN FÅ ETT FALL ATT FRAMSTÅ SOM?

KOM SOMMARNÄTTER UNDER STJÄRNOR KOM:

de här dagarna har varit de finaste på länge. allt har varit sådär perfekt. jag har nu fått mina fina sommarnätter under stjärnor, varma sommarkvällar med solnedgångar, och stora ängar som kittlar min hud på fötterna. termometern visar tjugosex grader för att vara exakt. det känns som om det vore igår när jag klampade runt i en meter snö och inte visste någonting om sånt här. jag antar att jag tappade tron för sommaren. och eftersom sommaren nu är här så känns inte verkligheten längre verklig.

HÖR DU LJUDET AV JULI DÄR UTANFÖR? SIST VI SÅGS VAR DET VINTER OCH EN METER SNÖ.

vi satt på en brygga och mest njöt av solnedgången, och att det äntligen äntligen var sommar. det var sista kvällen vi skulle spendera tillsammans, slutet var nära, och återigen: slutet finns på riktigt. vattnet som omringade oss smakade salt och var ljummet:

HAN VAR SOLEN NÄR DET DAGAS/HAN VAR PARKEN NÄR DET VÅRAS:

om det skulle finnas beskrivande ord och korrekta formuleringar för det så skulle jag sätta ord på alla ihoptrasslade tankar och söndertrasade känslor. jag skulle förklara hur det känns. kanske är det problemet, jag vet inte vad det är jag känner. eller så kan jag helt enkelt inte beskriva vad det är för känsla.
 LÄR MIG HUR MAN ANDAS, UTAN ATT TVINGA NER LUFTEN I HALSEN:I'LL SHOW YOU HOW TO LOVE:
nu ska jag snart åka iväg på min kusins dop. hörs senare, eller på torsdag, eftersom jag ska åka iväg ju. puss.

GRÅTER DU? DU SMAKAR SALT:

just nu känns det som ungefär: allt förutom sommarlov iallafall. tråkigt väder tre dagar i rad. regn, grå himmel ovanför tegeltaken, kyla, vind. gillas inte. förhoppningsvis blir det finare sen. och speciellt när jag åker iväg på måndag, då vill jag verkligen ha sol. senare ska jag på stan med mamma. måste hitta blommiga lakan, spetsgardiner, och en doppresent. imorgon ska min kusin döpas, och jag ska tydligen vara fotograf. nu ska jag dricka gott te som jag fick av belle. mmm, måste köpa hem sånt. puss.


SVARTA DAGAR FÖLJS AV VITA NÄTTER:

som sagt: natten och gårdagen har spenderats med bästa jasmin. vi var ju i trädgårdsföreningen, lyssnade på dunkande musik där borta, och fotade som alltid. sen gick vi hemåt i varmt sommarregn på varma gator.
förresten: på måndag ska jag iväg. kommer hem på torsdag = jätte jätte dålig uppdatering.

SILVER REVOLVER:

idag fick vi äntligen äntligen sommarlov. det var verkligen behövligt kan jag lova er. gick med jasmin hem, och sen satte vi oss på en filt och fotade. mmm mysigt, trots kylan ute för tillfället. ikväll ska vi till trädgårdsföreningen och träffa fina nadja där borta. nadja gick ut nian idag, så grattis till henne. nu ska jag och jasmin dricka te. puss.
KÄRLEK ÄR ETT BREV SKICKAT TUSEN GÅNGER:

idag fick jag ju som sagt hem ett brev. ett efterlängtat brev, som var det bästa jag någonsin har mottagit. det kommer att bli så himla svårt att ge henne något lika fint tillbaks. brevet innehöll massor av saker, vilka av hennes brevvänner hon skulle träffa i sommar, om hennes minnen från kent konserter, och andra band hon lyssnade på. åh det är så himla mysigt med brev:(bästa belle, jag ska posta ditt brev idag. det kommer snart, jag svarade sekunden efter jag fick det, så du slipper vänta alltför länge. och jag vet att du är i spanien nu, jag hoppas du får det bäst där borta. puss.)i brevet fanns det även tre tepåsar som var det godaste teet jag druckit. mmm, jag älskar verkligen te. sedan hittade jag också världens finaste kentsvala som var ifrån konserten hon var på den 14:e mars. åh, jag vart verkligen överlycklig när jag såg den, och brevet överhuvudtaget. jag ska ta väl hand om den belle, jag lovar:nu ska jag som sagt iväg och posta svarsbrevet, och hitta en låda där jag kan lägga alla brev jag får i.FÖRHOPPNINGAR OCH REGNBÅGAR:

idag har varit en sån där fin dag som man ville spela upp framför en om och om igen. jag och min kära klass var i trädgårdsföreningen och jag låg med förhoppningar och regnbågar i hörlurarna på en filt i blött gräs. (skatten vid den där regnbågen finns nog inte trots allt) mmm fin dag och jag ångrade att kameran inte följde med mig. tankarna om att det snart är sommarlov får mig att vilja dö av lycka. nu ska jag dricka världens godaste jordgubbste och sånt.

(imorgon kommer jag att få brev från fina belle och jag längtar redan åh. och världens finaste håkan väska har nu anlänt i min brevlåda.)


HISTORY BOOKS FORGOT ABOUT US:

jag känner efter med fingerspetsarna mot revbenen, och jag hittar den slående, pulserande muskeln med hjälp av de dunkande hjärtslagen där under. (UNDERNEATH AND UNEXPLORED)

innanför känner jag även av fjärilsvingslagen, så kärlek existerar nog trots alla gånger då den har brutit ner mig, och då den har fått mig att tappa tron.

YOU GIVE ME BUTTERFLIES.(photo: jasmin med min kamera)

men för en gångs skull erkänner jag: kärlek finns, sån där kärlek som ger en rysningar längs ryggraden.

''Jag vill ha din ryggrad här, fäst den i mig. Jag är alltid tryggast när: du är en liten bit ifrån. En rörelse i ögonvrån.''(photo: jag)

jag är nog beroende av dina hjärtslag. jag är beroende av hela dig. jag behöver din hud nu, jag behöver kylan.

SHARING DIFFERENT HEARTBEATS IN ONE NIGHT.(photo: jag)


WE ARE ALL SO DAMN INSECURE:

jag nästan räknar varenda minut sekund millisekund som jag har spenderat här ute. vill hem nu. igår var den enda dagen jag tyckt var mysig när jag spenderat tiden på landet: jag plockade blommor längs vägkanten, men dock blev jag jagad av kossor. det kanske inte var höjdpunkten. jag som är svag för solnedgångar såg på världens vackraste. molnen delades, och sen färgades dem rosa med en blå himmel som bakgrund. grusväg under nakna fötter, och det är klart det gjorde ont, men det var struntsamma, och det här är femte miljonte gången jag säger det, men det är trots allt sommar, klart jag måste möta världen barfota. oavsett hur fint det var igår, så längtar jag hem till mina egna lakan. längtar hem till varma tekoppar. längtar hem till jasmin, som jag förövrigt ska träffa idag. snart är jag hemma igen. jag lovar.

(vilket onödigt inlägg)(ville bara tacka förresten. tack så himla himla mycket för alla jättefina kommentarer jag får. ni är en av de få anledningarna till att jag gör det här. puss.)

DE BLODIGASTE KRIGEN ÄR ALLTID INBÖRDESKRIGEN:

jag isolerar mig själv och förlorar kriget igen. det där kriget som handlar om att finna tryggheten jag förut fann i dig. tryggheten låg i att alltid ha din ryggtavla framför mig. för min del är närhet ett annat ord för trygghet. kanske är det därför jag är så fruktansvärt besatt av båda delarna.If you'll be my star, I'll be your sky, you can hide underneath me and come out at night. When I turn jetblack, and you show off your light, I LIVE TO LET YOU SHINE.


mina tankar är så klara nu, alla frågetecken slätas ut:

ungefär samma rutin även idag: var hemma, drack X koppar te, tittade på förbiflygande fåglar, låg på altanen och lyssnade på lars winnerbäck, välkomnade sommaren och världen med öppna armar, smög barfota i gräset. små tunna grässtrån mot skör och lika tunn hud. nu försvinner jag till landet över helgen, och jag kommer hem inte hem förrän på söndag igen. funderar på att doppa mig för första gången i år. det är ju trots allt älskade juni för tillfället.

(åh, på tal om söndag: när jag kommer hem ska jag beställa två stycken tygkassar. en med kenttryck på, och en med en bild på världsfina håkan. kommer förmodligen alltid bära runt på dem där påsarna.)


du blir min räddning:igår låg jag i gräset bland blommorna och nästan försvann totalt till en annan värld. varma sommarvindar fast än mitt armbandsur visade 20:42. då fick jag verkligen den där känslan av att det var sommar, väntan genom kalla vinterdagar var kanske värt det.en gäspning mellan orden, radion kväver allt. genom papperstunna väggar visslar någon falskt. det är nåt i dina ögon. slår gnistor, glittrar till, & glödlamporna blinkar, dör, och allt står still.


välkommen juni:

första dagen i juni. träden står i blom, pollen är utspritt över varma gator. jag diskuterade faktiskt sommarplaner igår. hon skulle se kent massor med gånger, och jag ska åka tåg massor med gånger. jag ska även åka till gotland. åh, älskade gotland. gotland är det absolut bästa jag vet.

(i sommar ska jag även ha någon att skicka fina brev till. åh jag vill ha en brevvän. bli min brevvän någon? nej, inte du jasmin, vi träffas ju varje dag, eheh)

RSS 2.0