it was not your fault but mine

idag har jag lyssnat på mumford and sons, jag har satt upp kentsvalor i taket och snurrat en ljusslinga runt min sängkarm. sedan är det ungefär fem kuddar i min säng. jag kommer sova gott i natt för en gångs skull, trots att du inte sover i ena halvan av min säng. du hör hemma här egentligen.close the door and leave your keys

sommaren i city

idag har jag fikat och vandrat i staden med nadja. enligt mig så har dagen varit väldigt trevlig och så vidare, sen vet jag ju inte vad hon tycker. jag var på gott humör trotts att jag var trött + att det regnade. fast, vi bor ju i sverige, så regnet var ingen överraskning. nadja är bra och fin och nämnde jag bra?

+++++++++++++++++

idag har jag druckit te på altanen, kollat på solnedgången, gått i regn utan paraply över mig, fotat och gråtit. ganska tråkig dag faktiskt, men imorgon ska jag förhoppningsvis ut och fika med nadja, det blir nog bättre dag än vad idag och igår har varit. snart ska jag somna i en säng med blommiga påslakan. (vilket perfekt sätt att somna på)


hoppas ni har det bra / fortsätter att ha det bra.

did you know I missed you?när en stannfågel ger sig av
240710:

grät och grät lika mycket som det regnade. på samma sätt som regnet gjorde gatorna utanför blöta, så gjorde tårarna mina lakan blöta. men; det lilla hjärtat pulserar än, jag överlever det här också. (det sägs att allting vänder och det stämmer väl på sätt och vis)


nine crimes

kära ni, här får ni en spellista. känns som samma gamla visa. alltid samma sånger som berör hjärtat, som får mig att kännas som något. 

(ni får gärna tipsa mig om annan fin musik, nya upptäckter för mig, och sånger som berör era pulserande hjärtan på precis samma sätt.)
ingen vind kan blåsa omkull oss nu

mörkret på andra sidan rutan känns så väldigt mörkt inatt och jag vet att du vill säga saker och förstå och få något vettigt svar.vems lilla hjärta flyger:
(det är konstigt hur jag sover i halva sängen även om du inte är här, precis som om jag genom tankekraft försöker få känna närhet)

minns du ismael, jag är din ismael

imorgon träffar jag mitt kenthjärta. har saknat att sitta på gräset och prata om allting och ingenting, har saknat att kunna dela drömmar tankar och samma syre med henne, har saknat att kunna öppna mig för någon som får mig att känna mig mindre trasig. jag har saknat min bästa vän.

gotland

jag har balanserat på olika räcken, olika höjder för att känna mig lite närmre himlen. jag har läst hundrafyrtiotre sidor ur en bok med massa dikter, och fotat solnedgångar, rosor, hus, och naturen.
look me in the eyes and tell me you don't find me attractive
(känner att jag kör väldigt mycket på stjärnor)

140810

varje år gör vi sommaren till något annat än brusande asfalt under gummidäck i storstan. vi lämnar allting det bakom oss och färdas över östersjön för att möta andra blickar, pussa andra kinder, och omfamna andra kroppar. det är ju precis vad jag alltid pratar om: att komma bort ifrån staden som jag kallar för hem, och det är det jag får varenda sommar. väntan på sommaren i vintras då snön färgade gatorna vita, och tände gatulamporna som gjorde skuggorna större var värt det. den här resan var värd att vänta på.(fler bilder kommer när jag är hemma)

så blås en kyss och fyll min kvot:

idag har jag promenerat genom smala gränder med hus i alla färger, och sett på blommor som stryker sig mot stenväggar, vandrat nere vid hamnen, kollat på båtar, druckit te, badat, lyssnat på musik, fotat, kollat genom fotoalbum, pratat med min bästa vän i telefonen, och gungat i en gunga under ett träd. (ville bara att ni skulle veta att; jag lever trots värmen. jag hoppas ni har det bra, ni får gärna berätta för mig hur eran sommar är.)


14:21:

det var den absolut bästa kvällen i mitt liv än så länge. jag grät och sjöng med i alla låtar, trots gråten i halsen. den natten kunde  jag inte somna om. jag låg vaken hela natten och tänkte på alla människors skrik den kvällen. allas hjärtslag som slog och dunkade hårdare än någonsin för honom. bästa lars: jag hoppas verkligen att vi ses snart igen, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. jag vill inte känna mig så här ensam och bortglömd.foto: jasmin, redigering: jag.

imorgon åker jag till gotland. jag minns år 2009 då jag var där senast. för ett år sedan så stod jag och tittade ut över havet och såg på när solen gick ner. jag minns nästan hur gruset lät mot mina slitna tygskor, och hur fåglarna kvittrade ovanför mig. vinden var den som skakade liv i träden och i mig. jag kommer hem på lördag veckan efter. jag vet inte om det blir ett till inlägg idag / imorgon. (det är sommar, ta chansen och l e v)

silver revolver:

jag är svag för poesi, musik, smultron, spets, blommiga påslakan och svala lakan, smala gator, solnedgångar, sommarkvällar, gamla filmer som man gråter till, fotografier, och sen är jag även svag för känslan av att flyga, av att vara lika fri som svalorna. jag vill lära känna er. berätta om er själva.

lillebror, bli aldrig som jag:

den fjärde juli:

vi gick på grusvägar förbi blommor i alla sorters färger, kohagar, röda hus med vita knutar, och klorofyllträd med florence and the machine i högtalarna. sedan låg vi på gräset och delade samma syre. vi sade absolut ingenting, och sedan somnade vi. senare den kvällen badade vi i kvällens sista sol och l e v d e för en gångs skull.
den femte juli:

vi mötte världen klockan 04.29, luften var fylld utav blomdoft, och grusgången vi gick på smutsade ner våra barfota fötter. ibland skrämmer tystnaden utanför fönstret mig, men det kanske är så ljudet av juli ska låta. på kvällen fotade vi branden bakom molnen, och vi somnade med den svarta dimman utanför och rymden ovanför molnen tryckandes mot vårat fönster. ungefär på samma sätt som tankarna trycktes mot pannbenet, och på samma sätt som känslorna trycktes mot bröstkorgen.
den sjätte juli:

vi åkte båt och undersökte hur resten av sverige såg ut. klippor skogar och vatten är väl typiskt sverige tänkte vi. det är väl så det är. sedan gungade vi under ett träd, och såg på hur solen gick ner. återigen. det är väl en typisk svensk sommar, i det typiska sverige. vi skrek ut håkans texter åt himlen luften träden gräset: om himlen finns är jag förlorad.
imorgon går jag och jasmin på konsert. melissa horn, laleh, och winnerbäck. kommer bli så himla himla bäst.


home is where your heart is:

idag träffade jag jasmin igen. vi hämtade ut våra lars winnerbäck biljetter, och sedan åkte vi en bra bit bort ifrån hemstaden och badade i vatten som var tjugotvå grader varmt. vi låg under en blå himmel på gräset och pratade om det mesta och sjöng på det mesta. sedan åkte vi mot den stad vi kallar för hem.hemma åt vi kakor och drack te på altanen. blå blommiga porslinskoppar med guldkant, som jag har fått ifrån mormor. mina ben var fulla utav myggbett som kliade, men det fick mig bara att påminnas mer utav sommaren och blomdoften. jag som hade tappat tron för sommaren för några månader tidigare.


^

imorgon följer Jasmin med mig till landet. flyr från verkligheten återigen. vi ses på onsdag, då jag kommer hem. vet inte om jag orkar skriva ett blogginlägg imorgon också.

(har samlat låtarna från en plats i solen, som enligt mig slår de tidigare skivorna. kent är så fruktansvärt bra. här får ni spellistan: en plats i solen)

sms:

mottaget av J, tredje juli 01:49:

''Lyssnar på gårdakvarnar och skit och tänkte bara säga att jag älskar dig så mycket att det gör ont, A. Du är en av de finaste jag vet. Du är bäst.''

nattsms är mysigt. speciellt såna här som får en att spricka av glädje.

dricker te och äter körsbärstomater på sängen. termometern visar trettiotvå grader, och vi ska åka och bada.

jag går inte isär, när jag går med dig:

nu är jag hemma hos lakan som luktar blommor igen. så ska det väl ändå vara. de här dagarna då jag har varit borta har varit så galet roliga mysiga bra på alla sätt och vis faktiskt.

daterat den tjugo nionde juni:

de höga grässtråna vid vägkanten kittlade mina ben som var klädda i spetsstrumpbyxor. vi satt vid hamnen och såg på när solen gick ner. sedan åt vi glass som smälte framför våra ögon, och vi spelade håkan på repeat. vi sjöng mest på känn ingen sorg för mig göteborg, och: om himlen finns är jag förlorad.
nästan varje kväll satt vi under en natthimmel som omfamnade oss på bryggan, och pratade om allt mellan himmel och jord. vi lyssnade på när vågorna rullade mot land för att sedan gå sönder. vi gick väl sönder minst lika mycket när vi lyssnade på musiken, eller så gjorde musiken oss fullständiga. jag vet inte. (mina hjärtslag slog för er er er)
(om sex dagar kommer jag kunna känna mig vid liv igen. kravallstaket mot revbenen, musik som sätter sig fast. om sex dagar ses vi fina lars.)


RSS 2.0